2019. április

2019. április 2-án iskolai Egészségnap keretében Felde Katalin a Somogy Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Osztályának egészségnevelője tartott interaktív foglalkozásokat az alsósoknak és előadásokat a felsősöknek.

Az 5 -6. osztályosoknak a téma: A dohányzás prevenciója a 7-8. osztályosoknak A daganatos betegségek prevenciója volt.

A Föld meséje (doc)

A Föld meséje (pptx)

A Dobó István Általános Iskola Balatonszentgyörgyön 2019. 04.26-án tartotta a Futó Elemér Környezet-és Természetvédelmi Tanulmányi Versenyét. A körzeti versenyen öt iskola csapata vett részt. A verseny kettő részből állt. Az első feladat Futó Elemér Berekjárás című könyvéből összeállított kérdések megválaszolása volt.  Itt a könyvet használva a versenyzők összemérhették szövegértési és logikai képességüket. Végezetül a Kis-Balaton védelmével és természeti értékeivel kapcsolatos kérdéseket oldottak meg a kétfős csapatok diákjai feleltető rendszer segítségével. A kérdések között a védett növényfajok és állatfajok felismerése is nagy hangsúlyt kapott.

Az iskolák nagy felkészültségükről adtak bizonyítékot.

A megmérettetések és az eredményhirdetés után a csapatok kiránduláson vettek részt Vörsön a tájházban Fejes Éva idegen vezető kíséretében. Az első három helyezett csapat, és felkészítő tanáraik külön jutalma egy élményekben dús motorcsónakázás volt a Kis-Balaton vízi világában . A Kányavári-szigeten elfogyasztott ebéd és a csodálatos környezet megtekintése után mindenki elégedetten és új élményekkel gazdagodva térhetett haza iskolájába.

A verseny eredményei a következők:

I. Balatonszentgyörgyi Dobó István Általános Iskola

II. Zalaapáti Gábor Áron Általános Iskola

III. Kárpáti János Általános és Alapfokú Művészeti Iskola,  Gyenesdiás

IV. Balatonfenyvesi Fekete István Általános Iskola

V. Szent László Király Általános Iskola, Somogyvár