Tanévnyitó 2020

Kedves Vendégeink, Tisztelt Szülők, Kedves Diákok!

“A nevelő munkája olyan, mint a kertészé. A palántát a szülők hozzák. Az iskola másra nem vállalkozhat, csak arra, hogy felnöveszti a palántát. Megmunkálja a földet körülötte. Ösztönzi, hogy gyökerei táplálékot kapjanak. Félretolja, lenyesi a környezetéből mindazt, ami meggátolná, hogy a növekedéshez elengedhetetlenül szükséges fény elérjen hozzá. Olykor meg, ha erős a szél, a felnövekvő hajtást karóhoz köti, hogy derékba ne roppanjon. S egy idő után elveszi mellőle a karót – s ettől kezdve aggódva figyeli, most már távolabbról: vajon olyanná nőtt-e fel, amilyennek szerették volna. … Igen nagy a felelőssége az iskolának”

(Dr. Korzenszky Richárd bencés szerzetes gondolatai)

Kedves Elsős Szülők!

Köszönjük, hogy ránk bízták legnagyobb kincsüket, a gyermeküket!

Az iskolakezdés átrendezi a családok életét, leginkább ott, ahol először megy a család legnagyobb KINCSE iskolába. Arra kérem Önöket: hogy bízzanak gyermekeikben, bízzanak kollégáim szakmai tudásában is! Tanítóink, tanáraink mindent meg fognak tenni azért, hogy a rájuk bízott gyermekeik magabiztos, a világban boldogulni tudó, intelligens fiatalokká váljanak.

Kedves Elsőseink!

Befogadott benneteket iskolánk, és a mai napon a Balatonszentgyörgyi Dobó István Általános Iskola tanulói lettetek. Mától igazi DOBÓS diákok vagytok. Biztos vagyok abban, hogy nagyon vártátok hogy kimondhassátok: Iskolás vagyok! Nagy szeretettel vártunk már benneteket!

Milyen a mi iskolánk ahova érkeztetek?

Jó hozzánk bejönni, mert itt különleges alkotó hangulat tapasztalható, szépen díszített aula, folyosók és tantermek várják a látogatót. Mi akik itt élünk, vigyázunk rá és tartalommal töltjük meg az épületet, a tantermeket, a közösségi tereket. Az életre felkészítő biztonságos kis sziget vagyunk. Becsengettek. A 2020/2021-es tanév megkezdődött.  Kívánok erre a tanévre mindenkinek jó egészséget, emberséget,  lelkesedést, kitartó szorgalmat, és sok emlékezetes sikert.

Bencze Beáta

intézményvezető

  1. szeptember 1.

 

A képek rákattintással nagyobb méretben is megtekinthetőek.