Opera Nagykövete

Iskolánkban járt az Opera Nagykövete

Iskolánk könyvtárában szeptember 28-án, csütörtökön egy órán át az operairodalom jelentősebb operáiból válogatott legnagyszerűbb áriák dallamai csendültek fel a legkiválóbb operaénekesek tolmácsolásában, videó felvételek segítségül hívásával.

Clementis Tamás a Magyar Állami Operaház magánénekese, opera nagykövet, változatos összeállítást készített, törekedve arra, hogy előadásával minél inkább felkeltse a jelenlévők érdeklődését a klasszikus zene egyik legkedveltebb műfaja, az opera iránt.

Előadása nyitányaként saját előadásában hallgathattuk meg W. A. Mozart: Figaró házasságából az egyik legismertebb és legközkedveltebb Figaro-áriát, amelynek kezdete magyarul így hangzik: „Most pedig vége a szép időknek…”.

Ezután W. A. Mozart: Varázsfuvolájából Az éjkirálynő áriája, Verdi: Rigolettójából a herceg áriája, Rossini: Sevillai borbélyának leghíresebb áriája Melis György előadásában, Erkel: Bánk bánjából Bánk áriája hangzott el felvételről.

A tanulók nagy része ismerte ezeket az áriákat, az iskolánkban folyó magas színvonalú ének-zene tanításnak köszönhetően.

Az előadásról készült képeket itt tekinthetik meg.