Uniós Fejlesztések:

 

 

 Tisztelt Szülő/Gondviselő!

 

A Magyar Kormány döntése alapján, a 2017. szeptember 01-én kezdődő tanévtől már több, mint 1 millió diák részesül ingyenes tankönyvellátásban. Az ingyenesség alanyi jogon jár minden általános iskolás, valamint a középiskolák első évfolyamán tanuló diáknak.

Szíves tájékoztatásul közöljük, hogy a gyermeke számára megrendelt tankönyveket az iskolába a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (KELLO), 2017. augusztus 31-ig kiszállítja.

További tankönyvigény esetén az iskolák szeptember 15-ig adhatnak le pótrendelést. A KELLO 2017. szeptember 25–től kezdi el kiszállítani a pótrendeléseket. A tanév folyamán van lehetőség iskolán keresztüli további tankönyvrendelésre 2018. április 30-ig.

Amennyiben a szülők nem az iskolán keresztül szeretnék megvásárolni gyermekük számára a tankönyveket, vagy egyéb tankönyvekre is szükség lenne, akkor a KELLO-nál többféle módon is lehetőség nyílik a kiadványok beszerzésére. A KELLO az év nagy részében fogadja és teljesíti a megrendeléseket webshop-on keresztül (webshop.kello.hu), valamint a Kódex Tankönyvcentrumban (1054 Budapest, Honvéd u. 5.).

Oktatás

 

MindLab tehetséggondozó, készségfejlesztő program első és másodikos tehetséges tanulóink részére.

 

A program a marcali Egységes Pedagógiai Szakszolgálat közreműködésével valósul meg.

A szakszolgálat munkatársa heti egy alkalommal az intézményünk területén fejleszti tanítványainkat.

 

A MindLab

 

A MindLab olyan innovatív program, amely logikai társasjátékok széles skáláján keresztül fejleszti a gyerekek gondolkodását, szociális készségeit, érzelmi intelligenciáját és problémamegoldó képességét. Megtanítja hogyan alkalmazhatóak ezek az új kompetenciák az iskolai eredmények javítására és a jobb életvezetésre. Lehetővé teszi az életben hasznosítható készségek élményszerű, tapasztalatokra épülő elsajátítását, amely így mély nyomot hagy minden gyermek gondolkodásában. Ugyanez a szakszolgálat, utazó pszichológust és logopédust, heti 1 alkalommal is intézményünk rendelkezésére bocsátja.

 

          

          

 

Amit az iskola biztosítani tud:

 

  • tanulói laptokok minden tanuló számára tanórai használatra
  • tornaterem-könyvtár-gyermekbarát környezet-művészeti oktatás
  • évek óta a városi iskolák átlaga feletti kompetenciaeredmények
  • szakkörök-énekkar-iskolai sportkörök
  • kompetencia alapú oktatás
  • választható nyelv: angol nyelv heti 3 órában, német nyelv heti 3 órában, olasz szakkör, orosz szakkör