Uniós Fejlesztések:

 

 

 Tisztelt Szülő/Gondviselő!

 

A Magyar Kormány döntése alapján, a 2017. szeptember 01-én kezdődő tanévtől már több, mint 1 millió diák részesül ingyenes tankönyvellátásban. Az ingyenesség alanyi jogon jár minden általános iskolás, valamint a középiskolák első évfolyamán tanuló diáknak.

Szíves tájékoztatásul közöljük, hogy a gyermeke számára megrendelt tankönyveket az iskolába a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (KELLO), 2017. augusztus 31-ig kiszállítja.

További tankönyvigény esetén az iskolák szeptember 15-ig adhatnak le pótrendelést. A KELLO 2017. szeptember 25–től kezdi el kiszállítani a pótrendeléseket. A tanév folyamán van lehetőség iskolán keresztüli további tankönyvrendelésre 2018. április 30-ig.

Amennyiben a szülők nem az iskolán keresztül szeretnék megvásárolni gyermekük számára a tankönyveket, vagy egyéb tankönyvekre is szükség lenne, akkor a KELLO-nál többféle módon is lehetőség nyílik a kiadványok beszerzésére. A KELLO az év nagy részében fogadja és teljesíti a megrendeléseket webshop-on keresztül (webshop.kello.hu), valamint a Kódex Tankönyvcentrumban (1054 Budapest, Honvéd u. 5.).

Művészeti iskola

Kedves Szülők, kedves Gyerekek!

 

A 2016/2017-es tanévtől lehetőség nyílik délutánonként dráma- és színjáték foglalkozáson való részvételre, az Overtones Művészeti Iskola szervezésében. A drámaórák csoportos foglalkozások, melyeken a gyermekek sokat mozognak, szabadon, általuk

létrehozott ritmusra, zenére. Verseket, irodalmi szövegeket és saját alkotásaikat szólaltatják meg. A drámajátékok során ön- és emberismeretük gazdagodik, fejlődik beszédkészségük, írásbeli és szóbeli szövegértésük, memóriájuk és koncentrációjuk egyaránt, s így tanulási képességeik is fejlődnek. Viselkedési bátorságot kapnak, mely biztonságot nyújt a társadalmi életben való megjelenés során (pályaválasztás, felvételi, ügyintézés). A csoport az iskolai szerepléseken túl eljuthat gyermekszínjátszó fesztiválokra, versenyekre is. Morácz Katalin vagyok, magyar-történelem szakos tanár, művészetterapeuta és drámapedagógus. 10 éve foglalkozom gyerekekkel színjátszó foglalkozásokon, melyeken dramatizált meséket, versekből, prózai szövegekből szerkesztett előadásokat és a diákok saját életének történetéből született színdarabokat keltettünk életre. A drámaórákon olyan biztonságot nyújtó közeget igyekszem teremteni, melyben a gyerekek szabadon kifejezhetik önmagukat szóban, mozgásban, zenében egyaránt. Önbizalmuk erősödik, megtanulják elfogadni saját magukat és egymást is.