Uniós Fejlesztések:

 

 

Tisztelt Szülő/Gondviselő!

Az intézményünkben nemrég bevezetett e-naplót az alábbi linkre kattintva érhetik el:  KRÉTA E-napló Belépés

 

Balatonberényi Óvoda

Tárgy: köszönőlevél

 

Tisztelt Óvoda, kedves Erzsi, Annamária, Szilvia!

 

2012. április utolsó napjaiban a Naturista Kemping addig dolgozó recepciósa családi okok miatt egyik napról a másikra felmondott. A 2011.-es szezonban is már én és a férjem is végeztünk rendszeres, de alkalmi munkát ebben a kempingben. Ez a változás azonban felborította az addig megszokott munkarendünket, életvitelünket. Nem volt más megoldás, megkaptuk a lehetőséget állandó munkára. Mivel 2 kisgyermekem van: Fannika 4 és Csabika 2 éves, ez komoly kihívásnak bizonyult. Lázasan töprengtem megoldás után.

Felkerestem a helyi óvodát és nyíltan rákérdeztem folytathatja e kislányom itt az óvodát.

Erzsike, az óvodavezető kért 1 napot, hogy beszéljen az intézményvezetővel. Másnap mentünk a válaszért, ami igen volt! Határtalan megkönnyebülést éreztem, hogy az egyik gyermekem már  jó helyen lesz. Megbeszéltük a beszoktatás folyamatát, majd kislányom elkezdte itt az ovit.

 

Azt kell mondjam már első látogatásunkkor az óvoda környezete és az óvodapedagógusok nagyon szimpatikusak voltak. Csak most tudom ennyi tapasztalat után konkrétan megfogalmazni, hogy a kisugárzásuk viselkedésük és minden megnyilvánulásuk a gyerekek felé szeretetteljes és gondoskodó. Kitűnő pedagógusok.

 

Fanni már szeptembertől májusig járt a lakóhelyünkön óvodába, ahol az egyik pedagógussal sehogy nem tudott megbarátkozni. Különböző kifogásokat kreált, túl magas, elvette a játékát stb. Ezeket az apró dolgokat mindig tisztáztuk, és csak későn jöttem rá, hogy így próbál rávezetni nem szívleli az óvónőt, nem érzi jól magát a csoportjában. Mindegy valaki kövér, sovány, magas alacsony idősebb, fiatalabb, a lényeg, hogy szeresse a gyerekeket ettől lesz valaki jó óvónő.

 

A legnagyobb öröm a szülő számára mikor látja, hogy gyermeke örömmel szökkellő léptekkel igyekszik az óvodába. Fanni tökéletesen beilleszkedett az óvoda életébe, barátokat szerzett.  Fanni előző óvodájában hiába szerette az egyik óvó nénit nagyon és próbáltuk megszerettetni az ovit nem sikerült. Itt Berényben mindenfajta erőfeszítés nélkül simán ment minden.

 

Még egyszer szeretném megköszönni, hogy ilyen szeretettel fogadták a lányomat, aki nagyon jól érezte magát ebben az óvodában.

 

2012. őszén a kemping bezárását követően hazaköltöztünk a berényi második otthonukból. Fanni ismét elkezdte az ovit. Új óvó nénit kapott, de sem ő, sem mi a szülei nem találtuk szimpatikusnak. Ismét nem szeretett oviba járni. A berényi tapasztalatokból kiindulva rájöttem nem bennünk van a hiba vagy a gyermekben, hogy nem tud alkalmazkodni.  Nem teljesítették kérésünket, hogy Fanni próbálja meg 1 másik csoportban az ovit, ezt már felvetettük tavaly és ekkor sem volt lehetséges. Ezért másik óvodát kerestünk kislányomnak.

 

A mi családi életünket egészen beárnyékolta, hogy Fanni nem boldog az óvodában. A berényi tapasztalatok erősítettek meg, hogy  igenis keressek más megoldást.

 

 

Még egyszer szeretném köszönetemet kifejezni, hogy megmutatták milyen egy jó óvoda. Legszívesebben Balatonberényben telepednénk le, ha nem lennének itthoni kötelezettségeink.

 

Szeretném levelemmel felhívni a figyelmet a balatonberényi Óvodára, mert sokan nem is tudják kiknek ez természetes, hogy milyen 1 jó óvoda, mekkora kincs.

 

Üdvözlettel, tisztelettel. Madács Edina

 

2012. november